Investigació de l’entitat “Projecte Radars”

A Barcelona hi viuen 1.613.393 persones de les quals l’11,5% tenen més de 75 anys i el 31,4% d’aquestes, viuen soles. Moltes d’aquestes persones han escollit continuar vivint a casa seva, soles o acompanyades i així volen continuar vivint la resta de la seva vida. Per contribuir al benestar d’aquestes persones que desitgen continuar vivint al seus barris, l’Ajuntament, conjuntament amb els veïns i veïnes, farmàcies, comerciants i associacions, han posat en marxa el Projecte Radars.

Què és el Projecte Radars?

El Projecte Radars és una iniciativa que va néixer al districte de Gràcia amb l’objectiu d’ajudar i facilitar que les persones grans que viuen o es senten soles, puguin continuar vivint a casa seva garantint el seu benestar social. És una xarxa de prevenció en la qual hi participen veïns, veïnes, comerciants, persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis vinculats als barris.

Quin és l’objectiu del Projecte Radars?

Ajudar i facilitar que les persones grans puguin continuar vivint a a casa seva garantir-ne el seu benestar. La prioritat és reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social i disminuir la solitud no volguda.

Com funciona el Projecte Radars?
Des del projecte es demana als voluntaris que estiguin atents a la dinàmica diària de les persones grans que coneixen i que, si detecten algun canvi en la seva rutina diària, en el seu comportament o en el seu aspecte, i no es té l’opció d’apropar-se a aquesta persona, es posin en contacte amb el projecte.
Als radars se’ls facilita un número de telèfon del centre de serveis socials i una adreça de correu electrònic perquè puguin comunicar-ho. Les persones grans detectades són valorades pels professionals dels Serveis Socials, que intervenen conjuntament amb la xarxa del barri en cas de necessitat.

 

 

Laura Martínez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s