6 Problemes de les persones grans

Quins són els problemes més importants que afecten els avis?

A continuació us explicaré 6 problemes que tenen les persones de 3a edat.

1. Pensions.

Actualment els avis cobren 666,77€ al mes, però cada cop més el govern ho redueix. Així doncs, un dels problemes és la pensió. A més, la gran majoria són àvies, en total unes 290 de 306, és a dir, un 94% són dones.

2. Solitud.

Molts avis estan en exclusió social, ja que els seus marits o dones han mort. Aquests en quedar-se sols opten per anar a una residència o compartir pis amb estudiants (avis amb pocs diners). Tot i que molts prefereixen estar sols abans d’abandonar el seu habitatge.

3. Pobresa i ciris econòmica.

Un estudi de la Creu Roja explica que un 68% de la població ha notat la crisi i un 24,5% els hi afecta molt. Molts d’aquests són avis i no tenen cap ajut familiar, ja que en tot cas ells han d’ajudar als seus fills (aquests amb problemes econòmics).

4. Maltractaments

Podem observar que hi ha casos de maltractaments a persones grans. La Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (Fatec) diu que ha augmentat un 6%. A més, molts d’aquests casos no són denunciats a la policia i els avis no tenen la suficient atenció.

5. Inseguretat

Una de les pors dels avis és la inseguretat que tenen a la nit. Pel dia estan bastant tranquils, però cau la nit i comencen les preocupacions. Tenen por perquè creuen que en qualsevol moment els robaran.

6. Medicaments

Molts avis tenen problemes físics i prenen medicaments. Aquests abans eren gratis, però actualment has de pagar-los. Per això, les persones grans prefereixen no prendre’l per no pagar, ja que són cars.

 

By Noa Vives.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s